Настъпването на пролетта и грижата за цветята в градината

Настъпването на пролетта и грижата за цветята 

Едно от най-положителните качества на пролетните цветя е, че те са известител на настъпването на едни от най-прекрасните месеци от годината, тогава, когато природата се пробужда и цветовото ухание не престава да ни зарежда с добро настроени. Ако живеем в къщи, разполагащи с просторни дворове, то една от целите ни е да постигнем истински оазис, обагрен с цветовете на дъгата и ухание, носещо е във въздуха. Разбира се, за постигането на целия този Рай на земята са необходими не малко грижи и компетенции, които да бъдат прилагани.

Всеки един от нас би могъл да почерпи от красотата на едни от най-известните пролетни цветя, като лалета, минзухари, маргаритки или нарциси, закупувайки си ги от близкия цветарски магазин, но съвсем друго е тяхната свежест да краси двора ви, в който ежедневно преминавате, а дори и отпивате от сутрешното си кафе. Цветята, съчетани по правилен начин, биха могли да се превърнат в чудесно средство, с което да зарадваме любим човек за различен повод. Но за да се радваме на цялата тази красота, струяща от природното вълшебство, то ние трябва да се научим да полагаме нужните за тях грижи. В редовете по-долу бихте могли да се докоснете до ценна информация, отнасяща се за това как да се грижим за отделните растения, виреещи през пролетта.

Как да се грижим за нарциса?

Ако искате да се наслаждавате на красивите цветове на нарциса, то не пропускайте през есента да засадите луковица. Най-благоприятните месеци за отглеждането на това цвете са септември и октомври. След като засадите луковиците, то редовното поливане е следващата ваша стъпка. Тогава, когато усетите, че времето започва да захладнява прекъснете този процес, тъй като съществува опасност от премръзването на луковиците. Едва след като пролетта настъпи, то възобновете процеса с поливането и ние ви гарантираме, че скоро ще получите привилегията да се радвате на огромните и благоуханни цветове на нарциса.

От какви грижи се нуждае градинското лале?

Ако искате през пролетта и вашата градина да е обагрена с красивите цветове на лалетата, то побързайте през есенните месеци да посадите техните луковици. Има хора, които отглеждат лалета в двора си, заради букетите, с които красят пространствата в домовете си. Ще ви издадем една малка тайна за това как по-дълго време да съхраните цветовете им живи – потопете ги във ваза, която е по-дълбока от обикновената и по този начин ще им се радвате не само за ден или два, а за доста по-продължителен период.

Пролетта ражда не малко видове цветя, които всички ние познаваме както по визия, така и като ухание. Правилните грижи са предпоставка в двора ви да се вихри чудна градина, зареждаща ви положително. Ако не разполагате с нужното време, инвестирано в нейната поддръжка, то нашият съвет е да се доверите на професионалните грижи на фирма  Green Dream  занимаваща се с озеленяване.

Прочети още?

Свързани статии

image-2
Модерни тенденций в озеленяването
Озеленяване на модерна градина Асиметрията е ключът към озеленяване на модерна градина. Стилът на...
Прочети повече
20210930_162126-1024x768-1
Как да направим красива градина
Нанасяйки се в нов дом, ние полагаме неимоверно много усилия да организираме интериора. Да подберем перфектното...
Прочети повече
3-1
Поддръжка на двор-съвети за перфектната градина
Всяка поддръжка на двор е дълъг и сложен процес, който изисква постоянство и усърдие. Започва...
Прочети повече
syvet4
Съвети и идеи за озеленяване на двор
Колкото и да харeсваме градината си, винаги има още какво да се желае. Независимо дали имаме нужда от...
Прочети повече
kak-da-se1
Как да се грижим за тревните площи през март
Какво трябва да направим за тревните площи в началото на пролетта? Защо не трябва да чакаме ” да се постопли...
Прочети повече
0899 281 002