Поддръжка на двор-съвети за перфектната градина

Всяка поддръжка на двор е дълъг и сложен процес, който изисква постоянство и усърдие. Започва от рано на пролет и завърша късно на есен. Ако следваме някои кратки съвети за поддръжка, ще се радваме  на безупречен двор.
Първото нещо, което не бива да забравяме е да се грижим за тревата. Това не се изчерпва само с косенето, но е важно да я косим често – един или два пъти седмично, за да се сгъсти . Освен това тревните площи се нуждаят от аериране няколко пъти през сезона, за да се премахне мъртвата трева и да достигне кислород до корените.
Вторият съвет който трябва да следваме за поддръжката на двор е да полагаме подобаващи грижи за храстите. Ако имаме жив плет не бива да забравяме да го подрязваме редовно и да поддържаме правилната му форма. Същото се отнася и за другите храсти в двора. Трябва да да извършваме редовна резитба, защото в противен случай ще изгубят формата и красотата си.
Третото нещо, с което трябва да се съобразим, за да имаме перфектен двор е торенето. Тревните площи например се наторяват няколко пъти в сезона, за да се стимулира растеж и да се заздрави кореновата система. Останалите растения в градината също се нуждаят от подхранване. Всички дървета и храсти трябва да се наторяват редовно, за да се развиват добре, а цветята ще цъфтят обилно.
Четвъртият съвет и неизменна част от добрата поддръжка на двор е  редовната грижа за цветните площи. Всички цветя внасят колорит и разнообразие в градината, поради което е почти задължително те да присъстват както у дома, така и в двора. За да ги поддържаме красиви е необходими редовно да ги наторяваме, да ги прекопаваме и да ги подменяме, когато е необходимо.
И последния, но не по важност съвет за поддръжката на двора е да осигурим необходимата влага на всяко наше растение. За целта е необходимо да се свържем с фирма за озеленяване , която да изгради автоматизирана поливна система. Само така можем да сме сигурни, че поддръжката на двора ни е безупречна.
Следвайки тези няколко съвета и с малко помощ от професионалисти в озеленяването и в поливните системи, можем да сме сигурни, че ще се сдобием с най-красивият двор.

Прочети още?

Свързани статии

image-2
Модерни тенденций в озеленяването
Озеленяване на модерна градина Асиметрията е ключът към озеленяване на модерна градина. Стилът на...
Прочети повече
20210930_162126-1024x768-1
Как да направим красива градина
Нанасяйки се в нов дом, ние полагаме неимоверно много усилия да организираме интериора. Да подберем перфектното...
Прочети повече
syzdavane_na_alpineum2
Настъпването на пролетта и грижата за цветята в градината
Настъпването на пролетта и грижата за цветята  Едно от най-положителните качества на пролетните...
Прочети повече
syvet4
Съвети и идеи за озеленяване на двор
Колкото и да харeсваме градината си, винаги има още какво да се желае. Независимо дали имаме нужда от...
Прочети повече
kak-da-se1
Как да се грижим за тревните площи през март
Какво трябва да направим за тревните площи в началото на пролетта? Защо не трябва да чакаме ” да се постопли...
Прочети повече
0899 281 002