Добре дошли в Green Dream

Съвети и идеи за озеленяване на двор

Колкото и да харeсваме градината си, винаги има още какво да се желае. Независимо дали имаме нужда от малко разнообразие или пък нашите растенията вече са поостарели и са загубили своя декоративен ефект, винаги е добре от време на време да се внася по нещо ново и свежо в двора и градината.
Много добър вариант за разчупване на добре познатата среда е засаждането на храсти. Трябва да огледаме добре двора и да подберем няколко места, които според нас имат нужда от обновление.
След което пристъпваме и към избора на конкретни растения. Изключително подходяща за внасяне на колорит е Рододендрон,Хортензия,Рози,Клематиси и други.
Най-добре е да ги засадим на няколко места в и по този начин да обединим озеленяването на двора и същевременно да го разнообразим.
Други интересни и сравнително лесни за поддържане храсти са различните видове спиреи, вайгела, берберис, хебе, хоста и много други. Изборът зависи най-вече от нашия вкус .
Декоративните треви също са много популярни: Пампаска трева, Pennisetum, Festuca glauca и много други. Декоративните треви са с много разнообразни и впечатляващи цветове, различна големина и форми. Това ги прави особено подходящи за скални кътове, алпинеуми, водни ефекти.
Друга новост в озеленяването на двора ни може да бъде засаждането на декоративно дръвче. Понякога не осъзнаваме колко красота и колорит може да внесе само едно растение ако е поставено на правилното място и ако е с високи декоративни качества.
За да се справим както трябва е добре да засадим дръвчето така, че то да се вижда от възможно най-много места в двора, а защо не и от самата къща.
Най-добре е дръвчето да е листно декоративно, с ярки цветове или интересна форма, за да се забелязва от далеч. Много често за такива цели се използва Prunus cerasifera „Atropurpureum” , Acer palmatum, или Японска върба-Salix integra както и много други разбира се.
Друг популярен начин за внасяне на нещо интересно в озеленяването на двор е:
Добавянето на декоративни камъни. Те могат да се поставят само в един кът в градината, а може и в повече. Може да направите пътека от бели камъчета или малък интересен алпинеум от различни видове камъни и малки декоративни растения.
Просто трябва да подберем различни по големина и форма варовикови камъни например и да ги аранжираме както ни харесва. По този начин можем да оформим интересни скални кътове.
Мулч/кори от кедър и бор/-Различните цветове и видове внасят разнообразие и колорит в градината.
И разбира се, когато говорим за разнообразие и колорит не можем да не се сетим за цветя. Винаги и в озеленяването на всеки двор има място за добавяне на цветни площи. Само трябва да внимаваме да не прекалим и да стане прекалено претрупано.
Естествено има още много начини с помощта на които можем да разнообразим озеленяването на двора. Можем да се поинтересуваме и да се опитаме да се справим сами или пък да потърсим професионална помощ.
Екипът на Green Dream-Озеленяване разполага с добри идеи и може да ви предложи качествени услуги на добри цени.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!